Han Moo Do

Han Moo Do lajina

Han Moo Do on monipuolinen kamppailulaji, itsepuolustuslaji sekä kilpailulaji.

Han Moo Do on korealaisiin kamppailutaitoihin perustuva, mutta Suomessa kehitetty kamppailulaji. Lajin opettamisesta ja kehittämisestä vastaavat Han Moo Don perustaja, opettaja Young Suk (8.dan), sekä Han Moo Don pääopettaja In-Seon Hwang (6.dan).

Han Moo Don korealais-suomalainen yhdistelmä tuo vauhdikkaan ja lennokkaan korealaisen tyylin hyvin suomalaisille sopivassa muodossa. Han Moo Do on vuonna 1989 perustettuna nuori laji, mutta on ehtinyt luoda hyvin erottuvan ja toimivan lajinkuvan. Han Moo Do sisältää monipuolisesti erilaisia kamppailutaitojen osa-alueita: täyskontaktiottelua, itsepuolustusta, asetekniikoita sekä murskausta.

Lähde: hanmoodo.fi – Mitä hanmoodo on?

Han Moo Do Finland
Han Moo Do Finlandin logo

Han Moo Do:n perusti vuonna 1989 opettaja Young Suk (8.dan)

Han Moo Do sai alkunsa, kun etelä-korealainen Young Suk muutti Suomeen 80-luvun puolivälissä. Young Suk huomasi eroavuuksia suomalaisten harjoittelussa verrattuna korealaisiin. Koreassa harrastaja keskittyy yhteen lajiin, kun taas monet suomalaiset ”harrastelivat” useampia lajeja rinnakkain oppiakseen monipuolista kamppailutaitoa.

Lajin perusajatus oli syntynyt. Han Moo Do, ”korealainen kamppailutaito”, yhdistää perinteiset korealaiset kamppailutaidot yhdeksi lajiksi, jossa kaikkia osa-alueita yhdistää yksi punainen lanka, yhdet periaatteet. Ensimmäinen Han Moo Do seura perustettiin Kauhavalla vuonna 1989.

Lähde: hanmoodo.fi – hanmoodon historia

Moodo -henki tärkeää

Han Moo Do:ssa korostetaan ystävällisyyttä ja toisten ihmisen kunnioittamista. Harjoitteluilmapiirimme on rento ja kannustava. Jokainen asettaa itse harjoittelulleen tavoitteen ja harjoittelee omien kykyjensä ja mahdollisuuksiensa rajoissa. Han Moo Do:n viisi hyvettä:

Han Moo Do:n viisi hyvettä:

  • Rauhallisuus
  • Ystävällisyys
  • Kunnioitus
  • Kestävyys
  • Moodo-henki

Muualla lajista

Hanmoodo.fi
Oriental Moodo-liitto